Ansatt gjennom Ringer i Vannet

Ringer i Vannet-metoden og trygg veiledning fra Furene AS, førte til en god jobbmatch mellom Jonas og Fora Form. Nå er han fast ansatt der.

Fra venstre: Jonny Høstland (Fora Form), Hallstein Saunes (Furene), Jonas Daniel Slettevoll Skogly (Fora Form), og Espen Remme (NHO). FOTO: SVEIN NORDAL/MØRENYTT

Jonas Daniel Slettevoll Skogly (23) fra Ørsta har jobbet i Fora form siden april. Jobben fikk han gjennom NHO-prosjektet Ringer i Vannet, og han ble rekruttert gjennom Furene AS, skriver morenytt.no.

Furene AS formidlet nøyaktig 200 personer til utdanning eller arbeid i 2020. 144 av dem startet på utdanning, og 56 fikk jobb. Administrerende direktør i Furene AS Hallstein Saunes har troen på at tallene blir enda bedre for 2021.

– Uten et velvillig næringsliv, NHO og andre aktører måtte vi ha funnet oss noe annet å gjøre, sier Saunes til Mørenytt.

Han sikter til at all inkludering er avhengig av at det er et behov for arbeidskraft og en vilje til å ansette hos arbeidsgivere der ute. På torsdag overrakte arbeids- og inkluderingsbedriften Furene AS et diplom til en av sine samarbeidsbedrifter, Fora form. Samarbeidet deres legges opp rundt Ringer i Vannet-metoden som er en godt dokumentert rekrutterings- og inkluderingsstartegi. Målet med metoden er at mennesker som står utenfor arbeidslivet skal få fast jobb. Ringer i Vannet tar utgangspunkt i begge parter i et ansettelsesforhold; både arbeidstaker og arbeidsgiver. Slik skapes god jobbmatch og varige arbeidsforhold. Dette kan du lese mer om her på våre nettsider .

Fora form fikk Ringer i Vannet-diplomet for å ha tatt samfunnsansvar ved å ansette gjennom Ringer i Vannet, og diplomet ble overrakt til fabrikksjef Jonny Høstflot hos Fora Form AS av Hallstein Saunes, dagleg leiar i Furene AS.

Høstland sier at det er svært viktig for bedriften at folk, som ikke nødvendigvis på forhånd kan noe om møbelindustrien, kan komme innom og prøve seg.

- Og ofte, som i dette tilfellet, går det jo veldig bra, sier han.

https://www.arbeidoginkludering.no/aktuelt-saker/2021/ansatt-gjennom-ringer-i-vannet/